Ως εθνική επιτυχία χαρακτήρισε τη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο ο Κ. Μητσοτάκης

Νέα δήλωση για τη συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο έκανε από τη Ρόδο, σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι η συμφωνία θέτει μία σφραγίδα ειρήνης, σταθερότητας και νομιμότητας στην περιοχή και υπηρετεί τις πάγιες εθνικές μας επιδιώξεις.

Στηρίζεται στο Δίκαιο της Θάλασσας, αναγνωρίζει στα νησιά μας υφαλοκρηπίδα και ακυρώνει στην πράξη την παράνομη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, δήλωσε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για εθνική επιτυχία που κλείνει μία εκκρεμότητα 15 χρόνων και στέλνει το μήνυμα ότι η διπλωματία, όταν λειτουργεί στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, μπορεί να φέρει καλά αποτελέσματα.

«Η διπλωματία, όταν λειτουργεί με βάση το διεθνές δίκαιο, μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Και μόνο το διεθνές δίκαιο είναι αυτό που εγγυάται τελικά την αρμονική συνύπαρξη των λαών και την ειρηνική επίλυση των όποιων διαφορών», σημείωσε. «Και θέλω να πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα θα το ακούσουν όλες οι χώρες στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου».

«Η χθεσινή σημαντική εξέλιξη αναμφισβήτητα θέτει μία σφραγίδα ειρήνης, σταθερότητας αλλά και νομιμότητας στην ευρύτερη περιοχή. Ταυτόχρονα υπηρετεί τις πάγιες εθνικές μας επιδιώξεις. Γιατί στηρίζεται αυτή η συμφωνία, όπως και η συμφωνία που υπογράψαμε πριν από λίγες εβδομάδες με την Ιταλία, στο δίκαιο της θάλασσας. Υπογράφεται ανάμεσα σε δύο νόμιμες κυβερνήσεις χωρών. Αναγνωρίζει στα νησιά μας υφαλοκρηπίδα και κυριαρχικά δικαιώματα στις θαλάσσιες ζώνες. Και βέβαια ακυρώνει στην πράξη παράνομες συμφωνίες, όπως αυτή μεταξύ της Τουρκίας και της διοίκησης της Τρίπολης», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Ως εθνική επιτυχία χαρακτήρισε τη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο ο Κ. Μητσοτάκης”

  1. Δήμος Σθένης

    Φυσικά και είναι τεράστια επιτυχία για μια “κάτι σαν κυβέρνηση”, από κάποιον “κάτι σαν πρωθυπουργό” και μετά από “κάτι σαν διαπραγμάτευση”! Εδώ θεώρησε “εθνική επιτυχία” τη νίκη της Ν.Δ στις εκλογές, την ανακήρυξή του ως (= κάτι σαν) πρωθυπουργού και την “αριστοποίηση” μιας δράκας συγγενών και “σφουγκοκωλαρίων” και μια υπογραφούλα σ’ ένα χαρτάκι που ξεπουλάει περιουσία (σιγά τα κυριαρχικά δικαιώματα και στο Αιγαίο!!!) του …πατέρα του δεν θα την θεωρούσε τεράστια επιτυχία;
    Να δείτε πως και τη διαχείριση” της τραγωδίας στην Εύβοια, “κάτι σαν τεράστια επιτυχία” θα την θεωρήσει επειδή δεν πνίγηκαν πάνω από εκατό άτομα για να ισοφαρίσει με το Μάτι! Όσο για εκείνο το “υπέροχο όπλο του 112” παραβγήκε άσφαιρο ή μάλλον αποδείχνεται και πάλι δολοφονικό (για να θρηνήσουμε θύματα και για να αποκαλυφτούν κάτι “άριστοι” δευτεροκλασάτοι της “κάτι σαν κυβέρνησης” αναχαράζοντας την ανοησία τους), ενώ ο Χαρδαλιάς αναβαθμίστηκε σε “μείζονα προφήτη” προφητεύοντας εκατόμβη θυμάτων, αν “δούλευε” το εν λόγω σύστημα προειδοποίησης καταστροφών!!!)! Καλά που δεν δούλεψε λοιπόν για να μπορεί εκείνος να μας “δουλέύει”, ο αναίσχυντος!
    Ευτυχώς όμως ο κορονοϊός αντιμετωπίζεται “ανεπιτυχώς μεν αποτελεσματικώς δε!!!”. Εν των μεταξύ τα εξαγορασμένα ΜΜΕ προετοιμάζουν την “κυ(οι)νή γνώμη” για μακροχρόνιες “εθελοντικές ατομικές φυλακίσεις” (ως μέτρο αυτοπροστασίας και προστίμων) εκτός κι αν χρησιμοποιούνται καράβια, αεροπλάνα, μέσα μαζικής μεταφοράς, ψωνίζουμε από σούπερ μάρκετ, μεγαλοκαταστήματα, συνωστίζονται σε εκκλησίες, ναούς και μεγαλοξενοδοχεία και λοιπές τέτοιες ιερές αγελάδες της κερδοφορίας (για τα αφεντικά τους) επιχειρήσεις!
    Υ.Γ. Κάτω από τέτοιες “επιτυχίες” , πως να μην θαυμάσεις και να ευχαριστήσεις δημοσίως το Μεσσία (ανεξάρτητα απ’ το γλύψιμο που λένε οι ζηλόφθονες και οι κακεντρεχείς!) και να τον συγχαίρεις εγκαρδίως γι αυτό το “κάτι …σαν κυβερνησιμότητα” και υποδειγματική λειτουργία του κράτους και παρακράτους του Μητσοτακέικου (αυτό ενθέρμως!!!):

  2. Anti-logos

    Έτσι είπε ο #skai_xeftiles, έτσι επαναλαμβάνει και ο Ηρακλής….. “Μεγάλη ….διπλωματική επιτυχία”(!) Τεράστια, κλίμακας Μωυσή…… !!
    Μερική οριοθέτηση με την Αίγυπτο, μειωμένη επήρεια, μειωμένη ΑΟΖ, μειωμένη εκμετάλλευση ορυκτών, μειωμένη αλιεία, ΜΕΙΟΝ Καστελόριζο, Μείον αξιοπρέπεια και Εθνική Κυριαρχία.
    Η μόνη αύξηση είναι στις τσέπες της Πέτσινης λίστας και του κομπασμού μιας αποτυχημένης σε όλα τα επίπεδα κυβέρνησης – καθεστώτος.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί